Op de ezel naar Petri, Petra of Vafeios

Ontdek het unieke landschap van Noord Lesvos op de rug van een ezel! Pandora Travel biedt nu twee nieuwe dagtochten aan: naar Petri en Petra. De avondtrip brengt je naar de adembenemende zonsondergang van Petra. De oude vertrouwde dagtrip naar Vafeios staat ook nog op het programma.

Alle tochten beginnen bij Michaelis’ ezelboerderij tussen Molyvos en Eftalou.

De dagtochten beginnen om 10.00 uur. Michaelis helpt je bij het zoeken naar de ezel die bij je past en geeft je alle gelegenheid om aan de eigenaardigheden en het tempo van je ezel te wennen. Je kunt kiezen uit een drietal dagtochten:

Naar Petri:

Deze tocht volgt landweggetjes en natuurlijke paadjes, langs het waterreservoir van Molyvos, door rotsplateaus en olijfboomgaarden en eindigt in het kleine bergdorpje Petri, waar je de lokale keuken kunt proeven bij een traditionele taverna.

Duur: ongeveer 2 uur.

Prijs: 22 Euro voor volwassenen, 14 Euro voor kinderen tot 12 jaar.

Naar Petra:

Deze tocht volgt dezelfde route tot aan het waterreservoir van Molyvos en buigt dan af richting Petra door veldjes, langs typisch Griekse huizen, tuinen en olijfboomgaarden. We eindigen de ezeltocht bij de indrukwekkende rots met de kloosterkerk gewijd aan Maria, waaraan het dorpje haar naam dankt. Je kunt de rest van de dag doorbrengen op het fraaie zandstrand of bij de vele restaurantjes en barretjes in Petra.

Duur: ongeveer 1,5 uur

Prijs: 18 Euro voor volwassenen, 12 Euro voor kinderen tot 12 jaar.

Naar Vafeios:

De tocht naar Vafeios leidt door groene valleien, over opgedroogde rivierbeddinkjes en over verstopte bergpaadjes naar het bergdorpje Vafeios. Het landschap onderweg is adembenemend mooi en het uitzicht strekt zich over de Egeïsche Zee uit tot aan het nabijgelegen Turkije. Onze bestemming is een traditionele taverna in Vafeios.

Duur: ongeveer 2,5 uur

Prijs: 25 Euro voor volwassenen, 16 Euro voor kinderen tot 12 jaar.

Avondtrip

Start om 18.45 uur. We volgen hetzelfde traject als de dagtrip, maar nu kun je de adembenemende zonsondergang beleven op de rug van een ezel.

Duur: ongeveer 1,5 uur

Prijs: 18 Euro voor volwassenen, 12 Euro voor kinderen tot 12 jaar.