Rotsklimmen bij Panagia Krifti

Vergezel ons op een splinternieuw klimavontuur langs de zuidkust, bij Panagia Krifti!

Kostas Mougklolias, klimmer en kliminstructeur gecertificeerd door de Hellenic Federation of Mountaineering and Climbing, creëerde 26 klimroutes op deze plek.

Panagia Krifti, op minder dan 10 kilometer afstand van Plomari, is een natuurlijke locatie met grote rotspartijen en berghellingen, begroeid met olijfbomen. De rots die we beklimmen is 30 meter hoog, opgetrokken uit kalksteen en ligt 200 meter boven zeeniveau. In het verleden werd deze plek gebruikt om talk en marmer te winnen.

De klimwanden bevatten horizontale randen, gaten en kleine scheurtjes. De klimroutes starten aan de rand, met spectaculair uitzicht over de Egeïsche Archipel. Tijdens het klimmen kun je luisteren naar je lichaam, kun je elke beweging van je armen en benen voelen. Je voelt je verbonden met de rots en je voelt je sterker verbonden met het leven als nooit tevoren !!!

Op zeeniveau vind je kleine baaitjes waar piraten zich goed goed kunnen verstoppen, een klein bad met heet bronwater en een prachtig klein kapelletje, ingrédiënten voor een perfecte afsluiting van je klimervaring!

We eindigen dit klimavontuur in een traditionele taverna langs het strand van Melinta met een overheerlijke lunch: verse vis, Griekse salade en ouzo.

Ervaring niet vereist!


Benodigd

Klimschoenen, wandelschoenen of sportschoenen (met profiel)

Zwemkleding

Hoofddeksel en zonnebrandcrème

Prijs

50 Euro per persoon (minimum 3 personen, maximum 6 personen)

Inclusief

6 uur durende excursie

Klimattributen

Gecertificeerde gids

Foto’s van je klimactiviteiten

Snacks en drankjes

Niet inclusief: de lunch in Melinta